akvizíciók

2019.04.12. 17:11

Csányi: az év végén 12 országban lesz jelen az OTP

Sok munkát igényel a megvett bankok integrálása.

Fotós: Balogh Zoltán

Fotós: Balogh Zoltán

Az idei év végén 12 országban lesz jelen az OTP csoport – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a hitelintézet közgyűlését követő sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Elmondta:

még 3 bankot venne az OTP a régióban, aztán megáll az akvizíciókkal a hitelintézeti csoport.

Arra a kérdésére, miért lesz megállás, Csányi Sándor egy idézettel élt, miszerint Churchill annak idején Európa felosztása után azt mondta, „ebéd után jön az emésztés”. Jelezte: ehhez hasonló most az OTP helyzete, mivel a magyar bank jelentősen bevásárolt az európai bankpiacon,

sok munkát igényel a megvett bankok integrálása, most is több mit 300 OTP-s kolléga dolgozik külföldön.

Emellett Magyarországon az elmúlt 20 év legnagyobb IT-projektje indult el az OTP-nél, folyik a bank teljes újraszabályozása.

Csányi Sándor jelezte:

a felvásárlásoknak azonban még nincs vége, szavai szerint a megállás után még egy nagyot nekirugaszkodik majd az OTP,

mivel a következő 3-5 évben jelentős konszolidáció jön még az európai bankpiacon, ebben pedig az OTP is részt kíván venni.

Az azonnali fizetési rendszer július elsejei bevezetéséről az elnök-vezérigazgató azt mondta, több tesztelésre lenne szükség. Példaként elmondta, hogy

az OTP-nél több mint 160 rendszert kell összehangolni a több millió lakossági ügyfél miatt.

Johancsik Tibor, a bank vezérigazgató-helyettese kijelentette: az OTP mindenben meg fog felelni a követelményeknek, de szakemberek szerint a jelenleg tervezettnél több tesztelésre lesz szükség ahhoz, hogy megnyugtatóan lehessen elindítani a rendszert.

Borítókép: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója / MTI / Fotó: Balogh Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában