szemléletformálás

2019.05.10. 16:15

Pályázat indult a környezettudatos vízhasználatért

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egymilliárd forintos pályázatra víziközmű-szolgáltatók, érdekképviseleti szervezetek, konzorciumi partnerként önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek jelentkezhetnek.

Az ITM 1 milliárd forinttal támogatja a szemléletformálást a környezettudatos vízhasználat érdekében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egymilliárd forintos, szemléletformálást támogató pályázatot hirdetett a környezettudatos vízhasználat érdekében.

A minisztérium pénteki közleménye szerint a keretösszeget a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEOP) a Kohéziós alap és a költségvetés társfinanszírozásban biztosítja. A támogatás elsősorban a természeti erőforrások, főképp az ivóvízkészlet tudatos, fenntartható és takarékos használatával, védelmével, a szennyezés megelőzésével kapcsolatos információk és ismeretek átadására, később a tudásszint mérésére is adható.

A vissza nem térítendő forrásokra június 17-tól pályázhatnak víziközmű-szolgáltatók, érdekképviseleti szervezetek, konzorciumi partnerként önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek. A megítélhető összeg alsó határa 5 millió forint. A víziközmű-szolgáltatók legfeljebb 150 millió forintot, az érdekképviseleti szervezetek legfeljebb 25 millió forintot kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában