nő a kereslet

2019.07.29. 10:15

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben

Elsőként egy harmatezüst színű jármű gördült le a gyártósorról.

Forrás: Audi Hungary

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után a legújabb győri modell – közölte az Audi Hungaria Zrt.

A modell kezdetben benzin- és dízelmotorral választható, a benzinmotor 230 lóerő, míg a dízelmotor 150 lóerő teljesítményű. Mindkét motortípus a győri Audiban készül.

A tervek szerint a jövőben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt.

Az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, Achim Heinfling szerint világszerte folyamatosan nő az SUV-ok iránti kereslet, ezért kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a Q3 modell után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliójuk.

Hozzátette, hogy

a győri járműgyár az egyik legrugalmasabb az Audi konszernben, mert jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron.

Jelenleg négyezer ember vesz részt az A3 Cabriolet, a TT Coupé és a Roadster, valamint a Q3 és a Q3 Sportback modellek gyártásában.

A győri autók a világ több mint kilencven országába jutnak el.

Az Audi Q3 sorozatgyártása tavaly augusztus 28-án indult el Győrben, december 31-ig összesen 16 657 darab készült belőle.

Tavaly százezer autó gördült le a vállalat gyártósoráról, 5491 darabbal kevesebb, mint 2017-ben.

Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele tavaly 2,3 százalékkal 7,377 milliárd euróra (2409 milliárd forint) csökkent 2017-hez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában