megállapodás

2019.11.08. 16:48

Irodát létesít Budapesten az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség

Lehetővé válik a hazai közlekedési hatóság felügyeleti tevékenységének nemzetközi szakmai tudásmegosztáson alapuló megerősítése.

Kapcsolattartó irodát nyit Magyarországon az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), az alapításról szóló megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója írta alá a magyar fővárosban.

A budapesti kapcsolattartó iroda létrehozásával lehetővé válik a hazai közlekedési hatóság felügyeleti tevékenységének nemzetközi szakmai tudásmegosztáson alapuló megerősítése.

Az iroda 2020 januárjában kezdi meg működését az EASA által delegált szakértő részvételével, a megállapodásnak köszönhetően a repülésbiztonság még magasabb szintje biztosítható Magyarországon – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

A 32 tagállamot tömörítő Európai Repülésbiztonsági Ügynökség 2002-ben jött létre, 800 szakértőt foglalkoztat, állandó képviseletet működtet az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában és Szingapúrban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában