Bizalmatlanság

2020.01.15. 17:09

Több Boeing gépet mondtak vissza, mint ahány újat rendeltek tavaly

Így a 2019-es évet mínusz 87 eladott géppel zárta a chicagói székhelyű társaság.

Employees work on Boeing 737 MAX airplanes at the Boeing Renton Factory in Renton, Washington on March 27, 2019. - Embattled aviation giant Boeing will do all it can to prevent future crashes like the two that killed nearly 350 people in recent months, a company official said. Boeing gathered hundreds of pilots and reporters at its factory to unveil a fix to the flight software of its grounded 737 MAX aircraft, which has been implicated in the latest air disasters. (Photo by Jason Redmond / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jason Redmond

A cég keddi közleménye szerint a Boeing, a lemondásokat nem számolva, 246 repülőgép gyártására szerződött le, de 333 példány vásárlásától elálltak a vevőik, így a nettó, lemondásokkal számolt értékesítési szám mínusz 87 volt 2019 december 31-ével. Egy évvel korábban a Boeing még 925 repülőgép gyártására szerződött.

Ennek hátterében javarészt a 737 MAX problémái vannak. A repülési tilalom feloldásáig várhatóan senki nem rendel komolyabb mennyiséget a gépből, a típus gondjai azonban a gépátadások alakulására is negatívan hatnak.

Az átadások száma ugyanis az előző évi felére csökkent. Tavaly a Boeing 380 gépet gyártott le és adott át üzemeltetésre, míg 2018-ban még 806 repülő hagyta el az everetti, rentoni és charlestoni gyárakat.

Borítókép: Munkások dolgoznak a Boeing rentoni gyárában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában