szakmai elismerés

2020.06.09. 21:52

Magyar elnököt választottak az Európai Beruházási Bank audit bizottságának élére

Balogh László megválasztását megelőzően két évig az EIB audit bizottságának aktív tagjaként tevékenykedett.

Balogh Lászlót, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárát bízta meg az Európai Unió pénzügyminisztereiből álló kormányzótanács az európai intézmény banki tevékenységét felügyelni hívatott testület vezetésével az Európai Beruházási Bank (EIB) közgyűlésén – adta hírül a szaktárca kedden.

A szakmai testület a tagállamok által delegált hat tagból és további három megfigyelőből áll. Az audit bizottságnak hármas feladata van: megvizsgálja és jóváhagyja a bankcsoport éves pénzügyi beszámolóját, nyomon követi a bank tevékenységét, hogy azok megfeleljenek a legjobb banki gyakorlatoknak, végül pedig figyelemmel kíséri a banki műveletek megfelelőségét, különös tekintettel a kockázatok kezelésére.

Az EIB az Európai Unió bankjaként tevékenykedik, mérlegfőösszegét és kihelyezett forrásait tekintve a világ legnagyobb fejlesztési intézménye. Szerepe az utóbbi években egyre nőtt, és a legújabb európai javaslatok fényében tovább fog erősödni – közölték.

Balogh László megválasztását megelőzően két évig az EIB audit bizottságának aktív tagjaként tevékenykedett, rendelkezik tapasztalatokkal a banki szabályozás és felügyelés, a nemzetközi pénzügyi intézmények és az európai pénzügyi szabályozás területén, megbízása egy évre szól – ismerteti közleményében a PM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában