Régi együttműködés

2020.07.10. 11:24

Angola várja a magyar fejlesztéseket

Angola új külügyminiszterével, Tete Antonióval tárgyalt telefonon péntek reggel Szijjártó Péter – derül ki a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésből.

A két ország között hosszú múltra visszatekintő együttműködés van, amelynek további fejlesztése mindkét ország érdeke – írta Szijjártó Péter.

A telefonbeszélgetés során elhangzott, hogy az angolai kormány szívesen bízna meg magyar vállalatokat technológiai fejlesztésekkel az informatika, a digitális kormányzás és a vízgazdálkodás területén – tette hozzá a tárcavezető, aki ennek érdekében afrikai kollégájával megállapodott a gazdasági vegyes bizottság összehívásáról, valamint a kettős adóztatás elkerüléséről és a beruházások kölcsönös védelméről szóló megállapodások tárgyalásainak felgyorsításáról.

Tete Antonio köszönetet mondott azért, hogy a magyar kormány 50 angolai diák számára biztosít ösztöndíjat magyar egyetemeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában