Kikérik a véleményeket

2020.07.29. 13:59

Az uniós élelmiszer-higiéniai szabályozásokhoz vár javaslatokat az agrárkamara

Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az élelmiszeripari cégek véleményét, javaslatait is várja ezzel kapcsolatban, és összesítve eljuttatja azokat az uniós döntéshozóknak.

Balmazújváros, 2020. július 14. A Balmaz-Sütöde Kft. új üzemegysége az átadás napján, Balmazújvárosban 2020. július 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, valamint az élelmiszerpazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése – jelezte a NAK szerdai közleményében.

Az Európai Bizottság szerint indokolt a 16 éve született rendelet felülvizsgálata, hogy továbbjavítsák az élelmiszer-biztonságot az EU-ban – tette hozzá a kamara.

A NAK kéri tagjait, hogy augusztus 3-ig küldjék el javaslataikat. A konzultáció részletei az Európai Bizottság weboldalán elérhetők, ezen keresztül augusztus 6-ig közvetlenül is elküldhetők a vélemények.

Borítóképünk illusztráció, rajta a Balmaz-Sütöde Kft. új üzemegysége az átadás napján, Balmazújvárosban 2020. július 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában