egy felmérés szerint

2020.11.23. 15:40

Biztosítást is egyre többen kötnek online

A biztosítás bizalmi kérdés, mégis egyre többen kötnek szerződést online, a személyes ügyintézéshez a legtöbben csak megszokásból ragaszkodnak – közölte az OTP Mobil Kft.

Az OTP fintech vállalatának reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a megkérdezettek 47 százaléka az elmúlt évben már online kötött szerződést. Benyó Péter ügyvezető hozzátette, hogy a legtöbben még honlapon intézik az ügyeiket, de 10 százalék már a mobilalkalmazásokat választja. A kutatás szerint a szokásokat a járvány is befolyásolta, hiszen 19 százalék emiatt tért át az internetes ügyintézésre. A rendkívüli helyzet ugyanakkor nem csupán az online megoldásokat értékelte föl, hanem a biztosításokat is, hiszen az ügyfelek majdnem ötöde a járvány miatt szerződött – írták.

A felmérés alapján az ügyintézés formájától függetlenül a lakás-, az élet-, valamint a gépjármű-biztosítás a legnépszerűbb.

Ezekkel a lakosság majdnem fele rendelkezett már életében. A megkérdezettek negyede emelte ki a nyugdíj- és egészségbiztosítást, míg eseti utasbiztosítást a lakosság 38 százaléka kötött már. A kutatás az OTP Mobil megbízásából készült októberben. 701 fős végső mintája a 18 és 49 év közöttiekre terjed ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában