visszavonásig

2020.11.13. 11:53

Feloldották a hétvégi kamionstopot

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyar utakon – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Emlékeztetnek: a kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa.

A szakmai szervezetek részben a koronavírus-járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését. A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben.

A folyamatos áruellátás érdekében az ITM a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást. Mint írták,

a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat.

Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat – írta az ITM.

Címkék#kamionstop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában