Technológia

2021.01.17. 12:03

Versenyelőny az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása

Az idei évtől az online kasszát működtető cégek kötelesek biztosítani az ügyfelek számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását. A szabályozás általi fejlesztések előrelépést jelenthetnek a vállalkozások számára – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) szombaton.

A közlemény szerint a világban jelenleg zajló folyamatok és a koronavírus járvány miatti elektronikus fizetés iránti igény növekedése elvárássá tette a biztonságos és érintésmentes fizetési megoldásokat.

Hozzátették, hogy a vásárlók keresik azokat az üzleteket, ahol nem csak készpénzzel fizethetnek, hanem bankkártyával, vagy akár mobiltelefonjuk segítségével is.

Idén januártól minden online pénztárgépet használó vállalkozónak kötelező az elektronikus fizetési lehetőséget biztosítása. A törvényi előírásoknak való megfelelésnek több módja is választható, a cégeknek csaknem fél év állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a változásokra jelezték.

A tárca szerint a szabályozás azonban nem csak kötelezettséget ró az online kasszát használó kereskedőkre, hanem lehetőséget is kínál számukra a fejlődésre, növeli a versenyképességüket. A fejlesztések által széles körűbben elérhetővé válnak a XXI. századi fizetési módok.

A versenyképesség növelése mellett a cégek profitálhatnak is az elektronikus fizetési lehetőség biztosításával: iparági tapasztalatok szerint a vásárlók 15-20 százalékkal többet költenek, ha nem készpénzzel terveznek fizetni, mert nem korlátozza őket a náluk lévő készpénz mennyisége áll a PM közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában