projekt

2021.02.28. 22:53

Végső fázisába érkezett Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában

Az elmúlt évek munkájának köszönhetően magyar cégek jelentős beruházásokat hajtottak végre Kelet-Afrikában.

Végső fázisába érkezett Magyarország eddigi legnagyobb külföldi fejlesztési programja Ugandában – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon.

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, a program részeként magyar vállalatok egy 1,5 milliárd forint értékű projektet fognak megvalósítani az ugandai bank- és privát szektor informatikai védelmének fokozása érdekében.

Hangsúlyozta, az elmúlt évek munkájának köszönhetően magyar cégek jelentős beruházásokat hajtottak végre Kelet-Afrikában.

„Vállalataink ezzel nem csak komoly referenciát szereztek az afrikai piacokon, de ténylegesen hozzájárultak ahhoz, hogy az Ugandában élő és az oda menekült mintegy másfél millió ember helyben megtalálja a megélhetést az elvándorlás helyett” – fogalmazott a tárcavezető.

Kiemelte, a Rwamwanja menekülttelepen víztisztító állomásokat építettek ki, amelyeknek köszönhetően 200 ezer ember jut tiszta ivóvízhez naponta. „Kialakítottunk egy kibervédelmi elemzőközpontot, ami mellett hamarosan befejeződik az országba érkező menekültek nyilvántartó rendszerének fejlesztése is” – tette hozzá.

Szijjártó Péter aláhúzta, „a mi álláspontunk egyértelmű: a migrációt csak úgy lehet megállítani, hogy a segítséget visszük oda, ahol a baj van, és így előzzük meg azt, hogy emberek milliói keljenek útra”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában