vendégéjszakák

2021.05.11. 14:36

KSH: csaknem 70 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma márciusban

A beutazási korlátozások, illetve a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések miatt.

Márciusban a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 66,2 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, a külföldi vendégéjszakák száma 73,9 százalékkal csökkent.

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések miatt a vendégéjszakák száma tavaly márciushoz képest 69,7 százalékkal lett kevesebb – közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Márciusban az 1208 kereskedelmi szálláshely, köztük 483 szálloda és 523 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

Az első negyedévben a kereskedelmi szálláshelyek 86,2 százalékkal kevesebb vendégéjszakát regisztráltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi vendégek 81,8, a külföldiek 90,4 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 86,6 százalékkal csökkent, és 11,1 milliárd forintot tett ki. A szállásdíj bevételek a tavalyi első negyedévinek mindössze 14,0 százalékát tették ki, ami 6,3 milliárd forintot jelent, a vendéglátásból származó bevételek hasonlóképpen 86,3 százalékkal csökkentek 3,2 milliárd forintra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában