vizsgálat

2021.06.13. 21:00

Európa legalacsonyabb energiaáraival számolhatnak a magyar fogyasztók

27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London adatait összevetve Budapesten a legolcsóbb a földgáz, villamosenergia pedig a második legalacsonyabb.

A magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a végfelhasználói árinformációk szerint – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata alapján.

A hivatal vizsgálata 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London adatait vetette össze. A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgáz árait mutatja be.

Eszerint a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, azaz a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,81 eurócent kilowattóránként.

A tendencia 2019 szeptembere óta töretlen, így az elmúlt 20 hónapban folyamatosan Budapesten volt a legkedvezőbb a lakossági gázár – emelte ki az energiahivatal.

A tájékoztatás szerint 2021 májusában a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,40 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok körében a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában