támogatás

2021.06.05. 09:06

Jövőre 3 ezermilliárd forint jut uniós forrásból a gazdaság újraindítására (videó)

Varga Mihály a Halker Kft. beruházását méltatva hangsúlyozta, hogy Magyarország biztonságos, magas minőségű élelmiszerellátása kiemelt kormányzati cél.

A gazdaság újraindítását uniós fejlesztési támogatások is segítik, a 2022-es költségvetésben a kormány 3 ezermilliárd forintot rendel EU-s forrásokból ilyen célokra – mondta a közösségi oldalára szombaton feltöltött videóüzenetben a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a Halker Kft. beruházását méltatva hangsúlyozta, hogy Magyarország biztonságos, magas minőségű élelmiszerellátása kiemelt kormányzati cél, így az ehhez hozzájáruló beruházások állami támogatásra számíthatnak. A vállalat 1,4 milliárd forintos fejlesztése lehetővé teszi élelmiszerhamisítványok, nem megfelelő összetevők kiszűrését, ezért a Gazdaságfejlesztési és innovációs és operatív program keretében 900 millió forintos támogatást kapott – tette hozzá.

A beruházási összeg egy része kutatási-fejlesztési programot, a többi a labort és a logisztikai központot befogadó központ felépítését finanszírozta – közölte a cég ügyvezetője. A videóhoz fűzött bejegyzés szerint a Halker Kft. genetikai vizsgálattal működő eljárása nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában