állatok világnapja

2021.10.04. 11:30

A fauna megvédéséhez a lehető legszélesebb társadalmi egyetértést kell megteremteni

Magyarország faunájának, környezeti körülményeinek megvédéséhez a lehető legszélesebb társadalmi egyetértést kell megteremteni, a kormány ezért online környezetvédelmi felmérést indított, amely a jövőnket és társadalmunkat leginkább meghatározó zöld kérdéseket tartalmazza – mondta Nagy István agrárminiszter hétfő reggel, az állatok világnapján.

Budapest, 2018. október 7. Állatvédõk gyülekeznek házi kedvenceikkel az állatok világnapja alkalmából rendezett felvonulás indulása elõtt a budapesti Szent István-bazilikánál 2018. október 7-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az M1 műsorában hozzátette: fontos tudni az emberek véleményét, mert így lehet olyan jogszabályi környezetet, pályázati lehetőségeket létrehozni, amelyek leginkább alkalmasak a siker eléréséhez.

A miniszter szerint szemléletváltásra van szükség, arra, hogy

„az emberek ne azt kérdezzék hogy mit kell tenni másoknak, hanem hogy mit kell tenni nekik a teremtett világunk megőrzéséért”.

A „Magyarország zöld úton jár!” címmel indított 12 kérdésből álló kérdőívet a zold.kormany.hu oldalon november végéig lehet kitölteni. A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítése és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők – hangzott el a műsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában