Környezettudatosság

2021.11.11. 12:47

Rangos szakmai elismerésben részesültek a Mediaworks Hungary Zrt. nyomdái

Idén tizenegyedik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására.

A 2011-ben indult GPwA zöld pályázati rendszer elismerése azon papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó cégeknek jár, amelyeket – szigorú kritériumoknak megfelelve – környezettudatos gondolkodás, fenntarthatóságot figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás, példamutatás jellemzi.

A kapott díjjal a Mediaworks budapesti és veszprémi nyomdájában az elmúlt évek energiahatékonyságot növelő fejlesztéseit, a fenntartható fejlődést elősegítő „Zöld” beruházásait, valamint a környezettudatos működést értékelték a bírálók.

Az elismerésben szerepe volt a Mediaworks társadalmi felelősségvállalásának, így mások mellett a környezettudatosságot erősítő cikkek és akciók, valamint a zöld technológiák, például a szelektív hulladékgyűjtés mindennapokban való alkalmazásának is.

Az idei díjazottak között 17 nyomda, 2 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 2 papírkereskedő cég van, melyek együttesen 143 milliárd forint nettó árbevétellel, közel 4000 fő alkalmazotti létszámmal a hazai papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában