Jelentős intézkedés

2022.01.17. 09:44

Nagy István: az élelmiszerárstop különösen az időseket és a családokat védi (videó)

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi – fogalmazott hétfői videóüzenetében az agrárminiszter.

Nagy István szerint havonta több ezer forint megtakarítást jelenthet a magyar embereknek, hogy februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirkefarhát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt és a kristálycukor ára.

A kormány – mint mondta – korábban is beavatkozott, ha az emberek életét befolyásoló területen az árak elszabadultak. Példaként említette a rezsicsökkentést és a benzinár maximálását.

A baloldal ugyanakkor – tette hozzá – azonnal támadta az intézkedést, a reakciók „zsigeriek és kétszínűek”. Hasonló helyzetekben soha nem az emberek mellé álltak, hanem „még egyet csavartak a megszorításokon” – fogalmazott.

A miniszter kiemelte, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszakban 12 százalékról 25 százalékra nőtt az élelmiszerek áfája sok más megszorítás mellett, a nemzeti kormány viszont a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette.

Borítóképünkön Nagy István agrárminiszter. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában