Beruházás

2022.03.29. 11:02

Szijjártó: a HTEC Group több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban (videó)

A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szegeden.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a cég IT-központot hoz létre Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen. Az állam által 700 millió forinttal támogatott beruházással a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős egységet állítanak fel a tervek szerint.

Beszédében kiemelte, hogy a projekt jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok számára biztosítja nem pusztán a Magyarországon, hanem a vidéki nagyvárosokban maradás lehetőségét. Illetve rámutatott, hogy az ilyen típusú beruházások jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt tizenkét év a válságok kora volt, és ezek mindegyike a világgazdasági status quo megborulását is magával hozta.

Alapvetően alakultak át a világgazdasági viszonyok, új globális verseny indult a kapacitások újraelosztása érdekében, és fokozódott a verseny az országok között a magas hozzáadott értékű munkahelyeket létrehozóberuházásokért

– jelentette ki.

 

Majd leszögezte, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy Magyarország eredményes lehessen ezen versenyekben, így még a legsúlyosabb válságok közepette sem adta fel az adócsökkentésekre és a munkaalapú társadalomra vonatkozó politikáját. Ennek nyomán pedig a tavalyi rekordév lett gazdasági szempontból – mondta.

A miniszter végezetül aláhúzta, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 21 százalékkal, hétmilliárd dollár fölé nőtt az Egyesült Államok és Magyarország között, ami új csúcsot jelent, ráadásul ebből a magyar export mintegy négymilliárd dollárt tett ki.

Hozzátette: az amerikai vállalatok alkotják hazánkban a legnagyobb, Európai Unión kívüli beruházói közösséget, ezek 100-105 ezer embernek adnak munkát.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a HTEC Group beruházásának bejelentésén Szegeden 2022. március 29-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában