Hazai gazdaság

2022.04.27. 16:05

Megszünteti a hagyományos lámpagyártást a Tungsram, elküld 1600 dolgozót

A cég szerint elkerülhetetlen a technológiai váltás, a továbblépés érdekében tervezett létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érinti.

 Megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását a Tungsram, ezért év végéig 1600 dolgozóját elbocsátja– közölte a cég szerdán.

A közleményük szerint elkerülhetetlen a technológiai váltás, a továbblépés érdekében tervezett létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érinti, mind az öt gyárban.
 A gyárak területén továbbra is folyik majd tevékenység, a Tungsram három üzletágra koncentrál majd: az energiatakarékos világításkorszerűsítésre, az alkatrész- és komponensgyártásra, miközben korszerű LED-megoldásokat kínál kültérre, ipari létesítményekbe és alagutakba. 
 A Tungsramnál április 11. és 22. között részleges gyárleállások voltak. 

A dolgozókat szabadságra küldték, a cégvezetés indoklása szerint azért, hogy 

a vállalat áttervezhesse kapacitásait a vevői igényekhez képest, és meglévő készleteit is eladhassa.

Borítókép: Dolgozó a Tungsram-csoport Váci úti fényforrásgyárában 2019. január 7-én. Ezen a napon stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormány és a cégcsoport. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 

Címkék#Tungsram

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában