Közlekedés

2022.04.13. 11:00

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2022. április 17-én, vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8 órás időtartamban függesztik fel.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakára felfüggesztik a kamionstopot – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása előbb 24, majd megszakítás nélkül további 48 órán át lenne érvényben a húsvéti hétvégén. A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2022. április 17-én, vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8 órás időtartamban függesztik fel.

A kamionstop az általános szabályok szerint a nagypéntekkel és húsvét hétfővel meghosszabbodó hétvégén először csütörtökön 22 órától pénteken 22 óráig, aztán szombaton 22 órától hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást – írták.

E lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján vasárnap éjjel, hétfőn hajnalban nyílik nyolcórás időablak az áruellátás zavartalansága érdekében. A változás tehát a csütörtök-pénteki korlátozást semmilyen módon nem érinti. Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek – áll a közleményben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában