Tranzakció

2022.09.03. 12:30

Az Erste Bank Hungary megvásárolhatja a Commerzbank magyarországi leányvállalatát

Az Erste Bank megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához. Már zajlanak az előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében lezárul – jelentette be pénteki közleményében az Erste.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank széles körű szolgáltatási kínálatához 

– közölte az Erste Bank Hungary.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.

A Commerzbank AG majdnem harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát. A bank Magyarországon a vállalathitelezési, a kereskedelemfinanszírozási és a deviza üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel. 

 Az akvizíció lezárását követően az Erste Bank Hungary a saját szervezetébe integrálja a Commerzbank Zrt.-t. A vállalati ügyfélszámlák átadása várhatóan 2022 második felében megtörténik, az ügyfelek kiszolgálása a megszokott rendben zajlik – hangsúlyozta a közlemény.

Az Erste Bank részesedése az akvizíciót követően 10 százalék fölé emelkedik a vállalati hitelpiacon. 

Az Erste Bank vállalati üzletágának évi 20 százalékot meghaladó növekedési üteme magasan az átlag feletti, ennek köszönhetően a kilencedik helyről a piac hatodik legnagyobb szereplőjévé lépett elő – írták a közleményben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában