Ellenőrzés

2023.01.06. 15:16

Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak idén a kereskedők

Az élelmiszerek esetében idén minden speciális tulajdonságú élelmiszer címkéje és kommunikációja a hatóság fókuszába kerül. Vizsgálják a veszélyes eszközöket, a dohánytermékeket és a webshopok működését is. A háztartási cikkeknél pedig fokozottan tesztelik az ellenőrök, hogy megtévesztik-e a vásárlóikat a kereskedők.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok. Közzétette az Igazságügyi Minisztérium a 2023-ra tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programját – írta meg a Magyar Nemzet

A közlemény szerint ebben az évben is körültekintően vizsgálják a veszélyes eszközöket, a dohánytermékeket és a webshopok működését, de a játékokat, az univerzális akkumulátortöltőket, a kozmetikai termékeket és a gyermekgondozási cikkeket gyártók és forgalmazók is komoly ellenőrzésekre számíthatnak.

Az élelmiszerek esetében idén minden speciális tulajdonságú élelmiszer címkéje és kommunikációja a hatóság fókuszába kerül. Háztartási cikkeknél pedig fokozottan tesztelik az ellenőrök, hogy megtévesztik-e a vásárlóikat a kereskedők a greenwashing vagy más néven zöldre festés módszerével, amivel a valós tevékenységüknél környezetbarátabbnak tüntetik fel magukat.

A hatóság idén – az új fogyasztóvédelmi politika jegyében – ugyancsak átfogóbban felügyeli a gyermekekkel kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat.

Így a gyermek- és sítáborokat, valamint a gyerekeknek szánt farsangi maszkokat, parókákat és jelmezeket. A vizsgálati listára továbbá felkerültek a szórakoztatási célú berendezések és sporteszközök, valamint az állateledeleket és állatfelszerelést forgalmazó cégek is.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában