Együttműködés

2023.05.18. 13:10

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és az ökumenikus segélyszervezet

Hároméves stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csütörtökön, a bank ebben az évben csaknem 100 millió forinttal támogatja a segélyszervezet munkáját – írja az MTI.

MW

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kezet fog, miután hároméves stratégiai megállapodást kötött Budapesten, a segélyszervezet országos segélyközpontjában 2023. május 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az együttműködési megállapodás aláírása előtt Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója arról beszélt, május 1-jén alakult meg az MBH Bank, Magyarország második tisztán magyar tulajdonú bankja, 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és kétmillió ügyféllel. Mint mondta, jelentős lépést tettek a nagybankká válás folyamatában, az együttműködési megállapodás aláírásával pedig jelentős lépést tesznek a társadalmi felelősségvállalás területén.

Emlékeztetett rá: most hároméves együttműködésről írnak alá megállapodást, de az elődbankok az elmúlt húsz évben már számos, az ökumenikus segélyszervezet által szervezett programban részt vettek. Hozzátette, évente különböző célokat fognak meghatározni, ebben az évben három területen támogatják a segélyszervezetet, így a rászorulók pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a pénzügyi vészhelyzetben lévők krízistámogatásában és az energiaválság hatásait csökkentő programban pedig tanácsadással segítik a rászorulók elavult háztartási eszközeinek cseréjét.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója szerint példaértékű, hogy egy frissen alakult bank első üzenetei között van a társadalmi felelősségvállalás. Hozzátette: ismerve a bank vezetését és menedzsmentjét, nem egy kötelező feladatot akarnak „letudni” a megállapodással, hanem érzelmileg is azonosulni tudnak a segélyszervezet feladataival.

LEHEL László; BARNA Zsolt
Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója hároméves stratégiai megállapodást ír alá Budapesten, a segélyszervezet országos segélyközpontjában 2023. május 18-án
Fotó: Mónus Márton / Forrás: MTI

Elmondta: a segélyszervezet országos központjába évente 60-70 ezer kérés érkezik, és azzal, hogy a bank bekapcsolódott a munkába, a segélyszervezet lehetőségei megsokszorozódnak. Kiemelte: hosszú távú partnerségre készülnek a bankkal.

Rácsok Balázs, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója szerint nagyon fontos, hogy

segítsenek a pénzügyi problémák kialakulását megelőzni, és így csökkenteni az esélyét annak, hogy valaki bajba kerüljön. Hozzátette: a bank támogatásával modellértékű programokat tudnak indítani.

A segélyszervezet tájékoztatása szerint a bank három pillér mentén támogatja a segélyszervezet munkáját a pénzügyi és energetikai tudatosságot, valamint az elszegényedés megelőzését szem előtt tartva.

A pénzügyi tudatosság fejlesztése keretében tanácsadást és országos szemléletformálási programot indítanak a hátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben a bank munkatársainak bevonásával. A felzárkóztató szociális programban ötszáz család elavult háztartási eszközeinek cseréjét támogatják, energetikai és pénzügyi tanácsadó bevonásával. A krízistámogatás keretében pedig ezer rászoruló családnak biztosítanak élelmiszert, gyógyszert, higiénés csomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában