ok és okozat

2018.05.24. 13:32

A húsvéthatás miatt nőtt nagyot a kiskereskedelem

A Pénzügyminisztérium szerint az úgynevezett húsvéthatással magyarázható, hogy számos termék iránt megnőtt a kereslet.

Az úgynevezett húsvéthatással magyarázható a kiskereskedelmi forgalom márciusi növekedése, hiszen a forgalom bővülésében nagy szerepet játszott, hogy megnőtt a kereslet az olyan élelmiszeripari termékek iránt, mint a húsáruk, pékáruk és az édességek – mondta Pomázi Gyula, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára csütörtökön az M1-en a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

A KSH csütörtöki közlése szerint márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 8,7 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvét miatt – 7,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kiskereskedelmi forgalom és azon belül az élelmiszer jellegű termékek forgalma már 57 hónapja folyamatosan nő.

Mint megjegyezte, a kiskereskedelem márciusban 909 milliárd forintos forgalmat ért el, a bevételek 4 százaléka az internetes kiskereskedelemből származott. A webshopok és a digitális kereskedelemhez kötődő értékesítés már több mint 3 éve folyamatosan nő, idén márciusban a bővülés üteme megközelítette a 27 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában