Térítés

2018.06.23. 08:38

Már a nyár végén életbe léphet a bevándorlási különadó

A közterhet a bevándorlást segítő szervezeteket támogatóknak kellene leróni az anyagi támogatás, például az átutalt pénzösszeg értéke után.

Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán

Ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát, már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó – mondta a Magyar Időknek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tállai András a lap szombati számában megjelent interjúban hangsúlyozta, meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz az államnak, a magyar embereknek. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy

az illegális migráció megfékezésére eddig százmilliárdos nagyságrendet költött az állam.

Elmondta azt is, hogy az adót az anyagi támogatás, például az átutalt pénzösszeg, az átadott ingóság összege, értéke után kellene megfizetni.

A bevándorlási különadóból származó bevétel a központi költségvetésbe folyna be, és kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható.

A javaslat szerint a közterhet elsősorban annak a szervezetnek kellene lerónia, amelyik a támogatást nyújtja. Ha a támogató nem tenne eleget kötelezettségének, a támogatott, vagyis a bevándorlást segítő szervezet válna adóalannyá.

Borítókép: Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én.

Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában