Segítik a mobilitást

2021.12.08. 11:10

Munkásapartmanok épülnek vissza nem térítendő támogatással

Eddig 15 szálláshelyet adtak át, további 31-32 pedig kivitelezés alatt áll.

Munkásapartmanok épülnek vissza nem térítendő támogatással, a programot első körben az önkormányzatokkal közösen valósítják meg – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Elmondta, hogy eddig 15 szálláshelyet adtak át, további 31-32 pedig kivitelezés alatt áll. Mindezek közel hatezer férőhelyet jelentenek. A kormány már csaknem 15 milliárd forintot fordított a munkáshotelekre, amelyekhez vissza nem térítendő támogatást adnak, a megvalósulást szigorúan ellenőrzik – ismertette.

Kifejtette:

sok önkormányzat tulajdonában maradtak régi honvédségi épületek, vagy elhagyott gazdasági épületek, ezért ajánlották fel a munkásszállások kialakításának lehetőségét. Az önkormányzatok mellett a vállalkozások is igényelhetnek forrást erre a célra, más támogatási intenzitással.

Az államtitkár a program elindítását azzal indokolta, hogy vannak olyan területek, ahol komoly munkaerőhiány van, és olyanok, ahol magasabb a munkanélküliség. Ezért fontos, hogy ezekre a kihívásokra megfelelő választ tudjanak adni, ebben a mobilitás biztosítását nevezte a legfontosabbnak.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bodó Sándor elmondta, az állami támogatás aránya az önkormányzatok esetében 80 százalékos. A vállalkozások esetében a támogatás aránya attól függ, hogy melyik országrészben valósul meg. Hozzátette: a szállásokra tíz év fenntartást írnak elő, az igények növekedése miatt a program jövőre is folytatódik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában