Időjárás

2022.07.06. 15:30

Nyugaton felhős, keleten derült idő várható csütörtökön

Szerdán napos, gomolyfelhős idő várható. A keleti országrészben, leginkább az Északi-középhegység tágabb térségében, az Alföld északi részén, valamint a Dunántúl északnyugati felén alakulhat ki zápor, zivatar. A nappal képződő gomolyfelhők többsége este feloszlik, és éjszaka túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a csapadék késő estig mindenütt megszűnik. Hajnalra nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, amelyek kelet felé terjednek. A keleti országrészben pedig napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak kis eséllyel, helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. 

Az északi, északnyugati szél több helyen lesz élénk, néhol erős, zivatarok környezetében pedig átmeneti viharos lökések is lehetnek.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 18 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 30 fok között alakul.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!