Bulvár-celeb

2021.09.08. 09:36

Gyilkolni akart, de tévedésből rossz embert ütött el Barcson egy férfi

Haragosát akarta megölni a férfi, de összekeverte a testvérével.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie egy Barcson gázoló külföldi férfinak, aki a vád szerint haragosa bátyjának nekiment az általa vezetett kisteherautóval – írta honlapján az Ügyészség.

A férfi 2019-ben egy Barcs melletti faluban lakott együtt lánytestvérével és annak barátjával, akivel egy családi vita kapcsán megromlott a viszonya. Ezért amikor

szeptemberben autózott és észrevette az úttest szélén álló és családtagjaival beszélgető sértettet, úgy döntött, elgázolja.

Mivel a sértett hasonlított öccsére, ezért a vádlott azt hitte, hogy haragosa áll az út mellett. A férfi ekkor gázt adott, a járművet a sértett felé kormányozta, majd 52–55 kilométer per órás sebességgel elütötte. A sértett az ütközés erejétől csaknem 13 métert repülve az út melletti árokba zuhant,

 

a vádlott pedig autójával egy sóderhalomnak ütközött és az úttesten keresztben állt meg.

Az elütött férfinak 12 hét alatt gyógyuló töréses sérülései keletkeztek, azonban a jármű sebességére és tömegére tekintettel életveszélyes vagy halálos sérüléseket is szenvedhetett volna.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában