Bulvár-celeb

2021.10.12. 09:27

Kezdődik a gyermekét meggyilkoló magyar anya pere Olaszországban

Olaszországban a héten megkezdődik annak a B. Katalinnak a pere, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy szeptember végén meggyilkolta kétéves gyermekét, majd láthatóan zavarodottan a kasszaszalagra tette a holttestét Cittá della Pievében, egy Lidl szupermarketben.

Forrás: Bors

A Bors szerint a hatóságok még mindig keresik a gyilkossághoz használt kést.

A nő a kisfiú életét több késszúrással kioltotta, majd a halott gyermek fotóját szétküldte ismerősei és családja körében, mielőtt a holttestet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára helyezte. Katalint nem sokkal később a rendőrség elkapta, de az anya nem tett beismerő vallomást. A nyomozók később visszatértek abba az ingatlanba, amelyben Katalin és Alex meghúzták magukat, egy fontos bűnjelet, a gyilkossághoz használt kés törött pengéjét keresték.

Pikali Petra ügyvéd a Borsnak elmondta: nem kizárt, hogy Katalin itthon töltheti le a büntetését.

A nemzetközi szabályok szerint a magyar állam kérheti majd a kiadatását.

Akkor az olasz bírósági ítéletnek megfelelő büntetést alkalmazza a magyar bíróság – szögezte le a jogász.

Megszólalt a gyanúsított édesanyja is: Erzsike néni nem szeretné itthon tudni a lányát.

– Maradjon csak Olaszországban! Nem kívánok neki semmit, de támogatni sem fogom. Anyagilag azért, mert nincs miből, lelkileg pedig azért, mert nem érzek rá késztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!