Ország-világ

2021.11.07. 13:49

Sokkoló fotók érkeztek a pusztamérgesi halálos baleset helyszínéről

Egy busz gázolt el egy biciklist, aki a helyszínen meghalt.

Pusztamrges, 2021. november 7. Srlt autbusz a Csongrd-Csand megyei Pusztamrges kzelben, ahol a garzsmenetben lv, helykzi jratos gpjrm a Pusztamrgest Kiskunmajsval sszekt 5429-es ton eddig tisztzatlan krlmnyek kztt elttt egy kivilgtatlan kerkprost, aki a helysznen meghalt 2021. november 6-n este. MTI/Donka Ferenc

Forrás: MTI / Donka Ferenc

Fotó: Donka Ferenc

A rendőrség ügyeletére november 6-án 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Pusztamérges után az 5429-es út 4+530 km szelvényében egy kerékpárost ütött el egy autóbusz – írja a delmagyar.hu.

A kerékpáros a balesetben olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

Most megérkeztek az első helyszíni fotók.

Fotó: MTI / Donka Ferenc

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az adott útszakaszt teljes szélességében a rendőrség lezárta.

Fotó: MTI / Donka Ferenc
Fotó: MTI / Donka Ferenc
Fotó: MTI / Donka Ferenc

A Police.hu a baleset kapcsán az óvatos közlekedésre, a jól láthatóságra figyelmeztet:

Javasolt a kerékpárosoknak fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik.

Fokozottan kell figyelni az oldalszélre, hiszen a kerékpár könnyen felborulhat. Az évszakra jellemző, hogy olykor szeles időjárás miatt jelentős erősségű, hirtelen széllökésekre is számítani lehet.

Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!