Vadbaleset

2022.04.25. 09:40

Az utastérbe csapódott egy őz Lakiteleknél

Egy gyermeket és két felnőttet szállítottak kórházba, amikor autójuk őzzel ütközött a 44-es főúton.

Kecskemét felé haladt a gépkocsi, amikor az erdős részen, neki jobbról eléjük ugrott egy őz. Az autó vezetője félrerántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de ez nem sikerült. Elgázolta az őzet, ami a nagy erejű ütközéstől előbb a motorháztetőre, majd a szélvédőt beszakítva az utastérbe csapódott. A járművet vezető férfit, egy nőt és egy kiskorú gyermeket a mentők kórházba szállítottak, a vad nem élte túl az ütközést – írja a Baon.hu.

Forrás: Donka Ferenc / Baon.hu

Egy vadász a helyszínen azt mondta, hogy ilyenkor tavasszal az őzek területet választanak, ezért a bakok kergetik egymást, így az útra is kiszaladnak. Ez egy várományos fiatal, négy év körüli bak volt, az agancs súlya úgy 350 gramm körüli. Az őzek haladása kiszámíthatatlan, mindegy, hogy nappal vagy éjszaka van. A bokrok és a fák néhol annyira kiérnek az úttest mellé, hogy a sofőrnek nincs ideje lereagálni, nincs akkora látótere, és kivédhetetlen a gázolás. Elmondta, hogy a vadbaleseteknél a vadásztársaságnak és a sofőrnek is a saját kárát kell viselnie.

Borítókép: Baon.hu/Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!