Érthetetlen...

2022.11.07. 21:02

Kiugrott egy diák a füredi gimnázium ablakán, életveszélyes sérüléssel vitte el a mentőhelikopter

Egy 17 éves, 9. osztályos diák ugrott ki a füredi gimnázium második emeleti ablakából.

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a veol.hu megkeresésére elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül 

matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor a tanuló kinyitotta az ablakot és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. 

Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai vezetőjével azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. 

A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították.

– Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán igazgató.

Fenyvesi Zoltán a hírportálnak elmondta, 

a szülők arról tájékoztatták az intézmény vezetését, hogy a fiuk fel fog épülni. Ezt az Országos Baleseti Intézet főorvosa mondta nekik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!