Krimi

2022.11.01. 21:19

Szívszorító: barátok gyászolják a hajdúböszörményi traktorbaleset áldozatát

A kocsi vezetője nem vette észre az előtte ködös időben robogó traktort, és bár próbálta kikerülni, de belecsapódott. Az ekére szúródott dobozost tíz méteren keresztül vonszolta maga után a traktor.

Forrás: heol.hu

A traktor a hajnali sötét és ködös úton haladt Hajdúböszörmény felől Hajdúdorog irányába, amikor az 52 éves férfi beérte a kocsijával. A nagy sebességgel száguldó sofőr azonban csak az utolsó pillanatban vette észre a hatalmas járművet. Még utolsó erejével megpróbálta egy balra kormányzással kikerülni, de már késő volt, az autó egyenesen a traktornak és az ekének csapódott, ami felnyársalta a kocsit. 

A kocsi vezetője nem vette észre a traktort, és bár utolsó erejével megpróbálta kikerülni, belecsapódott.  Fotó: Tóth Imre / Haon

A dobozos autó felakadt az ekére, így a traktor még jó tíz méteren keresztül cibálta maga után. 

– Borzalmas volt, az eke, mintha karóba húzta volna a kocsit, mindenfelé autódarabok voltak – mesélte egy arra járó szemtanú, aki látta a roncsot. 

A kocsi olyan durván roncsolódott, hogy a sofőrnek esélye sem volt a túlélésre, holtteste be is szorult a járműbe, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 

A férfi mellett ülő nő viszont a Tények szerint sérülten, de a saját lábán szállt ki a kocsiból, az életét vélhetően az mentette meg, hogy a sofőr az utolsó pillanatban elrántotta a kormányt. Az asszonyt azóta megfigyelésre kórházba vitték. 

Az eke valósággal felnyársalta a kocsit. Fotó: Tóth Imre / Haon

Az 54 éves nánási lakost, Gábort rengetegen ismerték és gyászolják:

– Tiszta szívű, mosolygós, lelkiismeretes ember volt. Amikor meghallottam, mi történt vele, szinte ledöntött a lábamról mondta szomorúan a férfi egyik ismerőse. Gábor, vagy ahogyan mindenki ismerte, Bizsu a baleset előtti nap még vidáman sétált, senki nem gondolta, hogy akkor látják a helybeliek utoljára: 

– Sosem felejtjük el a vidám természetét és a jóságát. Őt mindenki szerette – köszönt el tőle egy másik ismerőse.

– Bele sem merek gondolni, hogy mit érezhet a családja, főleg az, aki az anyósülésen ült. Remélem, egyszer sikerül ezt feldolgoznia mondta. Hozzátették, nem tudják, mi okozhatta a balesetet, tudomásuk szerint Gábor mindig figyelmesen és jól vezetett. 

A körülményeket azonban még a rendőrség is vizsgálja, ugyanis bár az ekén láthatóan voltak lámpák és irányjelzők is, azt, hogy ezek a baleset pillanatában működtek is, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja majd, ahogyan a baleset többi részletét is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában