Krimi

2023.01.09. 12:33

Lebukott az ország legtrükkösebb bankrablója

2021 nyarán egy újpalotai fiókot rabolt ki, majd női ruhában menekült.

Forrás: Bors

Annak idején hárommillió forintot zsákmányolt, a pesti, XV. kerületi, Kolozsvári utca takarékjából, ahol fegyverrel fenyegetőzött, aztán helyi buszjárattal, női ruhában lógott meg a rendőrök elől.  

Az elsőre amatőrnek tűnő rablóról hamarosan kiderült, hogy egyáltalán nem pancser, mi több, terve vélhetően ravasz és tűpontosan kimunkált volt: 

 

első ránézésre azt sem lehetett elmondani róla, hogy férfi vagy nő, sőt, a kalapot olyan mélyen az arcába húzta, hogy szinte teljesen elfedte azt. Azt is megoldotta, hogy a takarék időzáras széfjét kinyissa, mi több, még a buszjáratokat is ismerhette, ahogyan azt is, hogyan kerülje el az esetleg kamerával felszerelt járatokat. 

 

Az esetnek két szemtanúja is volt, sokáig mégsem sikerült elkapni. 

A mesterterv mégsem sikerült tökéletesen, nemrég kiderült: van gyanúsított az ügyben,valaki, aki jelenleg is sitten ül – írja a Metropol.

 

– A bűncselekménnyel kapcsolatban a fővárosi nyomozók egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki jelenleg is, más ügyben, letartóztatásban van 

 

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, nyomravezetői díj nincs kitűzve az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában