fényes siker

2017.10.31. 13:46

Közönségdíjat nyert Chicagóban Mészáros Márta új filmje

A Törőcsik Mari főszereplésével készült Aurora Borealis – Északi fény című film itthon is nagy siker: még csak néhány hete mutatták be, de már több tízezren látták a mozikban.

Budapest, 2017. október 16. Mészáros Márta rendezõ az Aurora Borealis - Északi fény címû filmjének sajtóvetítése után Budapesten, a Puskin moziban 2017. október 16-án. MTI Fotó: Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Az alkotás a közönségszavazatok alapján a legjobb külföldi film díját nyerte el az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amely idén több mint 150 alkotást vonultatott fel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Az Aurora Borealis a nemzetközileg is elismert, Kossuth-, Balázs Béla- és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása, amely Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában, a Filmalap támogatásával.

A családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az október 19. óta a hazai mozikban a Vertigo Média forgalmazásában látható Aurora Borealis Magyarországon is nagy siker, tíz nap alatt több mint 24 ezren váltottak rá jegyet.

Mint a közleményben kiemelik, az 1964-ben alapított chicagói fesztivál az Egyesült Államok legrégebbi és legfontosabb filmes eseményeinek egyike. Az első amerikai mustra volt, amelyen a FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűrit alakított. A nagyszabású kéthetes filmünnepre idén 35 országból 231 alkotó érkezett, a díszvendégek között volt Jane Fonda, Patrick Stewart és Vanessa Redgrave is.

Borítókép: Mészáros Márta rendező az Aurora Borealis – Északi fény címû filmjének sajtóvetítése után Budapesten, a Puskin moziban 2017. október 16-án.

MTI Fotó: Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában