szakmai megmérettetés

2017.10.20. 21:04

Szombaton rajtol a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny

Lendületes, izgalmas, fordulatos közvetítéssorozatot izgulhatnak végig majd a nézők a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyről. Az első adást október 21-én este 20.50-től sugározza az M5 csatorna.

A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny hosszú évek tradícióit eleveníti fel, immár modern köntösbe öltöztetve, a Filharmónia Magyarország szervezésében. Magyarországon 2002 óta nem volt lehetőségük bemutatkozni az ifjú külföldi és hazai karmestereknek televíziós közvetítés keretében, nagy médianyilvánosság előtt.

A nagy presztízsértékű szakmai díj odaítélését olyan világszerte ünnepelt karnagyok végzik, mint Eötvös Péter, Kobayashi Ken-Ichiro, Alpaslan Ertüngealp, Kesselyák Gergely, Berkes Kálmán és Bogányi Tibor. A verseny fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, védnökei Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Lady Valerie Solti, Solti György özvegye.

Az októberi fordulókat televíziós közvetítés követi októbertől 21-től december közepéig, összesen 10 alkalommal, szombat esténként az M5 műsorán. A döntő december 15-én, a gálakoncert december 16-án kerül megrendezésre Pécsett, a Kodály Központban, melyekre már jegyek is válthatók. További információ és jegyvásárlás: www.filharmonia.hu és www.jegymester.hu oldalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában