advent kezdetén

2017.11.25. 09:37

Az Angelica Leánykar koncertezik a Zeneakadémián

Debussy, Lajtha László és Saint-Saëns művei szólalnak meg az Angelica Leánykar, a Tbilisi Férfikar és a Budapesti Vonósok koncertjén Gráf Zsuzsanna vezényletével december 2-án a Zeneakadémián.

Budapest, 2012. január 22. Az Angelica Leánykar tagjai énekelnek a budapesti Mom Kulturális Központban, ahol a Párbeszéd a magyar közmûvelõdésért címmel a magyar kultúra napján megtartott rendezvényen Szõcs Géza kulturális államtitkár elindította az online, kétnaponta jelentkezõ kulturális híradó, a MaNDA TV elsõ adását. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Beliczay László

Elsőként Debussy La Damoiselle élue című kantátája hangzik el, bemutatva egy üdvözült leány sóvárgását földön maradt szerelme után. A beteljesülés reményét Lajtha László gyengéd és alázattal megszólaló, női karra és orgonára írt Magnificatja csillantja fel, végül Saint-Saëns Karácsonyi oratóriuma mondja el a beteljesedés történetét advent kezdetének előestéjén.

Az esten közreműködik Deák Andrea (szoprán), Sáfár Orsolya (szoprán), Kiss Judit Anna (mezzoszoprán), Rajk Judit (alt), Horváth István (tenor), Kiss András (basszus) és Tóka Ágoston (orgona) – közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

A koncert fővédnöke Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Borítókép: Az Angelica Leánykar tagjai énekelnek a budapesti Mom Kulturális Központban.

MTI Fotó / Beliczay László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában