Diadal Triesztben

2017.11.08. 15:03

Ezüst Méliés-díjat nyert Madarász Isti Hurok című filmje

Madarász Isti Hurok című filmje nyerte el az Európai Fantasztikus Filmfesztiválok Szövetségének díját a triesti Science+Fiction fesztiválon.

Mogyoród, 2014. november 9. Madarász Isti (Madarász István) rendezõ (k) instruálja az Ádám szerepét alakító Száraz Dénest (b) és a Dezsõt alakító Anger Zsoltot a filmrendezõ Hurok címû filmjének forgatásán a mogyoródi Astra filmstúdióban 2014. november 9-én. A Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forintos támogatásával készülõ thriller a rendezõ elsõ nagyjátékfilmje. MTI Fotó: Kallos Bea

Madarász Isti első mozifilmje, a Hurok nyerte el az Ezüst Méliés-díjat, amely egyben jelölés a legjobb európai fantasztikus filmet illető Arany Méliés-díjra. A nyertest a résztvevő fesztiválok díjazottjai közül választják majd ki jövő októberben – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel.

A világhírű francia alkotóról, Georges Méliésről elnevezett rangos trófeát, amelyet magyar film még sosem nyert el, 22. alkalommal adják majd át Sitges-ben.

A trieszti zsűri a Hurok történetének szépségét méltatta, amely indoklásuk szerint nem „a különleges effekteknek, hanem a különleges karaktereknek köszönhető”.

A magyar filmes palettán újdonságnak számító thriller a Cafe Film produkciójában készült, főszerepében Száraz Dénes, Martinovics Dorina és Anger Zsolt láthatók.

Az első „időutazós” magyar sci-fi író-rendezője Madarász Isti személyesen vette át a díjat Triesztben.

Borítókép: Madarász Isti (Madarász István) rendező (középen) instruálja az Ádám szerepét alakító Száraz Dénest (balra) és a Dezsőt alakító Anger Zsoltot a filmrendező Hurok című filmjének forgatásán a mogyoródi Astra filmstúdióban 2014. november 9-én.

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában