kéthetes szemle

2017.11.02. 12:31

A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

A Kincsem vetítésével nyílik meg csütörtökön este a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Laemmle's Monica Film Centerben, ahol jelen lesz a film rendezője, Herendi Gábor is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

Dunakeszi, 2015. augusztus 26. A Blaskovich Ernõ szerepét alakító Nagy Ervin (j2) Herendi Gábor Kincsem címû filmjének forgatásán a Dunakeszi repülõterén 2015. augusztus 26-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

A legújabb magyar filmeket Hollywoodban bemutató rendezvény idén először két teljes hétig tart a négy Laemmle moziban, a Monica Film Centerben, a Fine Arts Theaterben, Music Hallban és a Playhouse-ban. Az idei válogatásban összesen 13 mozifilm, 19 tévéfilm, 18 rövidfilm, 8 dokumentumfilm, valamint számos ismeretterjesztő alkotás és animáció kapott helyet.

A közlemény szerint a fesztivál vendégei között lesz mások mellett Reviczky Gábor és Farkas Franciska is. Magyarország idei Oscar-nevezését, a Testről és lélekről című filmet Enyedi Ildikó forgatókönyvíró-rendező és Mécs Mónika producer személyesen mutatja be a közönségnek.

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Bunyik Entertainment szervezi a Filmalap támogatásával. A szemlét november 16-án Gárdos Éva Budapest Noir című filmjének bemutatója zárja a rendező részvételével – olvasható a közleményben.

Borítókép: A Blaskovich Ernő szerepét alakító Nagy Ervin (j2) Herendi Gábor Kincsem című filmjének forgatásán a Dunakeszi repülőterén 2015. augusztus 26-án.

MTI Fotó / Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában