boldog születésnapot!

2017.11.21. 13:32

Különleges műsorral köszöntik Kallós Zoltánt

 Az idén 91 esztendős Kallós Zoltán néprajztudóst a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes mezőségi táncanyagot és népdalkincset összefoglaló műsorral köszönti.

A Napszentület című műsor premierjét szombaton tartják az erdélyi Válaszúton a Kossuth-díjas néprajztudós, népzenegyűjtő Kallós Zoltán részvételével. A műsort vasárnap a kárpátaljai Ungváron, 28-án Tatán, 29-én Budapesten, 30-án a vajdasági Péterrévén, december 1-jén pedig a horvátországi Pélmonostoron mutatják be – közölték a szervezők.

A Sándor Csaba és Ágnes vezette Ördögborda Néptáncegyüttes 2016-ban ünnepelte 20 éves születésnapját, az együttesnek a húsz év alatt 266 erdélyi és 209 külföldi fellépése volt.

A vezetők és a fiatalok célul tűzték ki, hogy a nagy elődök nyomán kutassák, őrizzék és továbbadják a sokszínű magyar népdal, népzene, néptánc még fellelhető, megosztandó értékeit. Az Ördögborda Együttes 2012-ben a Fölszállott a páva közönségdíjas csoportja lett.

A turné szervezője a budapesti Égtájak Kulturális és Közművelődési Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában