25 éves jubileum

2018.03.13. 13:30

Ősbemutatóval készül jubileumi koncertjére a Dohnányi Zenekar

Vajda János zeneszerző kifejezetten erre az alkalomra komponált egy darabot, amely először a zenekar április 25-i hangversenyén lesz hallható a Müpában - mondta el Hollerung Gábor zenekarvezető az M1 keddi műsorában.

Budapest, 2013. április 8. Paláncz Antónia csellón játszik a Budafoki Dohnányi Zenekar próbáján a budapesti Művészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2013. április 8-án. A zenekar este ünnepi koncertet ad alapításának 20. évfordulója alkalmából. MTI Fotó: Mohai Balázs

Vajda János Pieces symphoniques – des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója mellett Jean-Philippe Rameau operáinak szimfonikus részleteiből összeállított Une symphonie virtuelle című kompozíció és Beethoven 2. szimfóniája hangzik el a koncerten, amelyet az együttes névadója, Dohnányi Ernő virtuóz darabja zár.

Az igazgató, aki egyben a jubileumi koncert karnagya is, kiemelte, hogy büszke zenekara eredményeire. Mint elmondta 2017-ben mintegy 100 koncertet adtak, ebből is látszik, hogy „az együttes az ország legnagyobbjai közé sorolandó”.

Hollerung Gábor kitért arra is, hogy a zenekarban több kamaraegyüttes – többek között a BDZ Quartet, saját big band és a Swing a la Django – működik.

Borítókép: Paláncz Antónia csellista

MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában