Üzenet

2018.04.23. 12:30

Lemezbemutató koncertre készül a Cimbiózis zenekar

A Lux et Umbra című anyagon hangsúlyos az improvizáció, és az eddiginél is jobban a kortárs zene irányába fejlődtek.

Budapest, 2013. április 6. Dresch Mihály szaxofonos (b) és Lukács Miklós cimbalommûvész a Cigánykerék - Roma Értékek Fesztivál elnevezésû ingyenes rendezvény gálamûsorában a budapesti MOM Kulturális Központban 2013. április 6-án. Az esemény a roma kultúra különbözõ vetületeit mutatja be egyebek mellett divatbemutató, kiállítás, ételkóstolás és kézmûves foglalkozások segítségével. MTI Fotó: Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

Lemezbemutató koncertet tart a Cimbiózis zenekar, amelyre mindenkit várnak, aki szereti az élőzenét – közölte a zenekar cimbalmosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Lukács Miklós cimbalomművész azt mondta, a Lux et Umbra című lemezen hangsúlyos az improvizáció,és az eddiginél is jobban a kortárs zene irányába fejlődtek.

Az albumon lévő dalokkal nem választ akartak adni, hanem sok ajtót kinyitni. A zenéjükkel azt szeretnék üzenni, hogy mennyire más tud lenni bizonyos hangok jelentése egy adott környezetben – fogalmazott a zenész.

Kitért arra is, hogy a cimbalom jelenleg nagy reneszánszát éli, egyre többen, egyre több műfajban használják, és a fiatal generáció is nagyon ügyes.

A lemezbemutató koncertet május 10-én a Fonó Budai Zeneházban tartják. A koncerten vendégként fellép majd Klenyán Csaba és Jankó Attila is – közölte.

Borítókép: Dresch Mihály szaxofonos (b) és Lukács Miklós cimbalomművész a Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál elnevezésű ingyenes rendezvény gálaműsorában a budapesti MOM Kulturális Központban 2013. április 6-án. Az esemény a roma kultúra különböző vetületeit mutatja be egyebek mellett divatbemutató, kiállítás, ételkóstolás és kézműves foglalkozások segítségével.

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában