Magyar siker

2018.05.13. 15:09

Ázsiában is díjat nyert Révész Bálint filmje

Révész Bálint kreatív dokumentumfilmje, a Nagyi projekt nyerte a tajvani nemzetközi dokumentumfilm-fesztivál Next Generation-díját - közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap.

Ázsia vezető dokufilmes seregszemléje május 4. és 13. között több mint 130 alkotást vonultatott fel a tajpeji mozikban. Fiatal tajvani filmrajongókból álló zsűri ítélte oda a magyar alkotásnak az elismerést, amelyet Révész Bálint rendező személyesen vett át hétvégén a záróünnepségen.

A Filmalap támogatásával készült dokumentumfilm három fiatal srác és nagymamáik anarchikus vállalkozása egy múltbéli utazásra. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a 20. század történelmének szubjektivitásáról az egykori angol kémnő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán.

A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint „az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő”.

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt magyar-brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Film gyártásában készült.

Nézze meg a film ajánlóját:

Borítóképünk kivágás a film ajánlójából. Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában