Kulisszatitkok labdarúgókról

2018.06.13. 12:21

Olvassa el a legjobb focis sztorikat!

A Régi csibészek - Nagy vagányok, nagy futballisták című könyvből kiderül például, hogy a brazil Romário miért festette a vécéjére a szövetségi kapitány Mario Zagallo képét, hogy Mario Balotelli hogyan gyújtotta fel a saját fürdőszobáját, vagy hogy miért került börtönbe Schlosser Imre.

Romario during a friendly game of Stars in the stadium of the Maracana in Rio de Janeiro, on Wednesday, 27. (Photo: Clever Felix / Brazil Photo Press)

A Dénes Tamás, Lakat T. Károly szerzőpáros most megjelent legújabb kötete egy-egy csapatra való külföldi és magyar klasszis labdarúgó kalandos életét villantja fel – Eduard Sztrelcovtól Zlatan Ibrahimovicig, illetve Schlosser Imrétől Törőcsik Andrásig.

A keddi könyvbemutatón a külföldi sztárokról szóló fejezetet összeállító Dénes Tamás úgy fogalmazott: „nem unalomig ismert sztorikat írunk meg, s igyekeztünk olyan labdarúgókat választani, akiknek a sorsa túlmutat a pályafutásukon”.

Szerzőtársa, a magyar klasszisok történeteit papírra vető Lakat T. Károly hangsúlyozta, csakis igazi zsenik kerülhettek bele a könyvbe, de közülük is olyanok, akiknek a karrierje valamilyen okból megbicsaklott.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kiadvány különlegessége, hogy a Félidő című fejezetben Lakat T. Károly azt vizsgálja meg, hogy a társművészetekben, az írók, költők, színészek és művészek között milyen gyakorisággal fordult elő, hogy zseniális tudású emberek eltékozolták a tehetségüket. Ebben a részben többek között Ady Endre, Latinovits Zoltán, Gérard Philipe, Elvis Presley és a Beatles tagjainak életéről tudhat meg érdekes részleteket az olvasó.

Borítókép: Romario Rio de Janeiróban, 2017 decemberében. Fotó: AFP/Clever Felix / Brazil Photo Press

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában