Hagyományőrzés és értékteremtés

2018.08.07. 16:06

A Pósfa zenekar kapja a Pro Traditione-díjat

A zenekar a Kárpát-medencében élő népek folklórfesztiválján, Kaszás Attila szülővárosában veheti át az elismerést.

Forrás: Facebook

Fotó: Pósfa zenekar

Augusztus 7-e és 10-e között rendezik meg a Kárpát-medencében élő népek folklórfesztiválját a zsigárdi szabadtéri színpadon. Az esemény a Kaszás Attila Kulturális Fesztivál keretében valósul meg – írja az atempo.sk. A muzsa.sk oldalán kifejtik: a folklórfesztivál nyitányaként kedden, augusztus 7-én, este fél nyolctól kezdődő

gálaműsor keretén belül osztják ki a Pro Traditione-díjat.

Ezt az elismerést olyan a magyar kultúra, sport, tudomány vagy más jeles területen működő személy, illetve intézmény kaphatja meg, aki érdemben és minőségben is nagyot alkotott, méltó módon képviseli a Felvidéket. A díjjal idén a Pósfa zenekar munkásságát ismerik el. A Fölszállott a páva tévés vetélkedőből is ismert zenekar az átadó után koncertet is tart a fesztiválon.

„A díjat akkor alapítottuk Csiba Péterrel, Kaszás Attila sógorával, amikor észleltük, hogy egyre több felvidéki énekes, zenész, táncos képvisel eredményesen és méltón bennünket rangos megmérettetéseken, min például a Fölszállott a páva tehetségkutató. A Pro Traditione Polgári Társulás, Zsigárd, amelyet még Kaszás Attilával hoztunk létre 2002-ben, belegyezett abba, hogy ennek apropóján díjat alapítsunk. Ezt az elismerést legtöbb három ember vagy intézmény kaphatja meg egy évben. Idén a Pósfa zenekar kapja a díjat, a kuratórium indokolt döntése alapján” – mondta el Kiss László főszervező, a Zsigárdi Kulturális Közösségi és Tájékoztató Központ vezetője a ma7.hu-nak, aki eredményesnek értékelte az eddigi táborok eseményeit, az oktatók és a tanoncok is élvezettel, kreativitással, alázattal hozták a tőlük megszokott színvonalat.

Fotó: Médiaklikk

Hozzátette: a táborban idén rekordlétszámú taggal, közel 140 táborozóval dolgoznak majd a szakma nagyjai. A néptáncoktatás során bogártelki, mezőkölpényi és vág-garam közi táncok lesznek terítéken. Sok kezdő zenész és táncos épp ezen a fesztiválon, táborban szerzi meg a kellő szakmai alapokat a folytatáshoz.

Borítókép forrása: Facebook / Pósfa zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában