2025-ben

2018.08.24. 19:18

Lendva partnere lett Zalaegerszeg az Európa Kulturális Fővárosa pályázaton

Szándéknyilatkozatot írt alá Zalaegerszeg polgármestere pénteken a szlovéniai Lendván, a dokumentum értelmében magyarországi testvérvárosként partnerséget vállal a muravidéki település Európa Kulturális Fővárosa 2025 címéért folyó pályázaton – tájékoztatta a zalai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-t.

Lendva még 2016-ban határozta el, hogy megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa 2025 címet. A város szeretné bemutatni az európai nyilvánosság számára a térség értékeit, azt, hogy milyen komoly „kultúrkincstár” a régió, ahol összefonódik a szlovén, a magyar, a horvát és a német nyelvterület kultúrája, hagyománya. Azért, hogy ezt eredménnyel tehessék, együttműködésre kérték zalai testvérvárosukat is.

A támogatási szándéknyilatkozattal Zalaegerszeg vállalta, hogy csatlakozik az Európa Kulturális Fővárosa Programtanács munkájához. Részt vesz a közös kulturális-turisztikai tartalmak kialakításában és megvalósításában, a fenntartható közlekedési megoldások felkutatásában, továbbá a magyar kultúra, a hagyományok és a nyelv megőrzésében, illetve a magyar kisebbség szerepének erősítésében a szlovén térségben.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: Zalaegerszeg fontosnak tartja, hogy Lendva sikerrel szerepeljen a pályázaton, hiszen az együttműködés pozitívumokkal járna a zalai megyeszékhely számára is, amely mindig nagy hangsúlyt fektetett testvérvárosi kapcsolatainak ápolására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában