Virtuózok

2018.10.19. 05:33

Ázsia és Dél-Amerika is érdeklődik a magyar tehetségkutató iránt

A nemzetközi piacon is hódít a Virtuózok, a magyar komolyzenei tehetségkutató újabb befektetőkkel gyarapodott, hamarosan pedig az amerikai és az angol nézők is megismerkedhetnek országuk legfiatalabb komolyzenei tehetségeivel – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában csütörtökön.

Budapest, 2018. június 8. A Kicsik korcsoportjában gyõztes Balázs-Piri Soma zongorán játszik a közmédia Virtuózok komolyzenei tehetségkutató mûsora fináléjában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2018. június 8-án. A fináléban a nézõk szavazatai döntik el, hogy a három korcsoportgyõztes közül ki lesz a mûsor idei, negyedik szériájának abszolút gyõztese. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Két nemzetközileg is ismert befektető csatlakozik a Virtuózok stábjához. A komolyzenei tehetségkutató a nemzetközi piacon egyre nagyobb eredményeket ér el, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után több ázsiai ország is érdeklődik a magyar műsor iránt – közölték.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója, a Virtuosos Holding Ltd. vezérigazgatója elmondta: az a céljuk, hogy a világ többi országában is megtalálják azt a két-három nagy tehetséget, akiket Magyarországon is megtaláltak. „Ez tíz országban harminc, húsz országban hatvan, harminc országban kilencven tehetség. Azt gondolom, hogy ezek a nagy célok” – fogalmazott.

A tehetségkutató megjelenését külföldön a magyar műsorhoz hasonlóan, de az adott országok kultúrájára szabva szeretnék kialakítani. Peter Draper, a Virtuosos Holding Ltd. alelnöke elmondta: lehet, hogy nem pontosan ugyanaz a műsor lesz, de meglesznek benne az eredeti műsorhoz hasonló összetevők. „Elvinni innen olyan helyekre, mint Kína, az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok, elképesztő lenne” – tette hozzá.

Bárdossy Mária de Weisz magyar származású venezuelai üzletasszony és Latin-Amerika-szerte ismert filantróp is befektetőként csatlakozott a Virtuózok csapatához, Dél-Amerikában szeretné népszerűsíteni a komolyzenei versenyt. Mint kiemelte, szegény országokról van szó, amelyeknek sokat kell segíteni, de rengeteg a tehetség, és boldog lenne, ha őket is segíthetné.

A közelmúltban a világhírű operaénekes, Plácido Domingo, valamint az amerikai showman, James Corden is meghatározó tagja lett a Virtuózok csapatának, így a jövőben az amerikai, illetve angol televíziók nézői is megismerkedhetnek a komolyzene legfiatalabb képviselőivel.

Borítókép: A Kicsik korcsoportjában győztes Balázs-Piri Soma zongorán játszik a közmédia Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsora fináléjában 2018. június 8-án

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában