Magyarországnak fényességes világa

2018.10.06. 09:23

Erdélyben koncertezett Sebestyén Márta

Az énekesnő Andrejszki Judittal együtt lépett fel.

Magyarországnak fényességes világa című produkciójával lépett fel Sebestyén Márta népdalénekes és Andrejszki Judit csembalista a siteri Árpád-kori református templomban – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában pénteken.

A régizenei dallamok és népdalok összefonódásából kialakult repertoár az Árpád-kori siteri református templomban szólalt meg, a mintegy tíz évvel ezelőtt született produkciót a két művész a külhoni magyarlakta falvak kis templomaiba is elviszi.

Különleges élmény elénekelni egy gregoriánt, a magyarság megmaradásáról szóló történetet, egy népdalt.

Ez az a hit, a nyelv és az egymásba kapaszkodás, ami a megmaradásunknak a záloga, így bírtuk ki ezt az ezer évet. Egy ilyen különleges helyen még hangsúlyosabban érvényesülnek ezek a gondolatok és dallamok – mondta el a műsorban Sebestyén Márta.

Andrejszki Judit szerint az akkori dalok szövege ugyanúgy a szerelemről, az élet bajairól és örömeiről szól, mint napjainkban, hiszen ugyanazokat az érzelmeket éljük át mi, élték át akkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában