ajándék

2018.11.27. 12:03

Minden óvodába eljut a Magyar népmesék díszdobozos kiadása

A gyerekek már az ünnepek előtt nézhetik a történeteket, amelyek az emberi kapcsolatokról, a jóról és a rosszról szólnak.

Forrás: vimeo

Az ország 2841 óvodája kapja meg a napokban a Magyar népmesék rajzfilmsorozat díszdobozos kiadását és az ahhoz tartozó mesekönyvet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az erről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják az óvodákba, így az ünnepek előtt már nézhetik is a gyermekek.

A miniszter kiemelte: a magyar kultúra belső-ázsiai öröksége a kereszténységgel teljesedett ki és hordoz jellegzetes életszemléletet, amelyet a szájhagyomány, a népi művészet máig megőrzött. Ezeknek a meséknek sokszor reális alapjuk van, tulajdonságokat, emberi viszonyokat fejeznek ki.

Hozzátette: a magyar népmesék végén mindig a jó győz, a hiányosságok markánsan pellengérre kerülnek. Ezek a népmesék nem csupán a gyermekeknek szólnak, hanem az általános emberit fejezik ki – hangsúlyozta.

Kásler Miklós közölte, hogy a Magyar népmesék DVD-sorozatot és a hozzá tartozó kötetet a napokban szállítják a magyar óvodákba, így az ünnepekre már nézhetik is az epizódokat a gyermekek.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett: a száz részt számláló Magyar népmesék olyan alkotók közreműködésével készült el 34 év alatt, mint a sorozat képi világát megalkotó Jankovics Marcell, valamint Horváth Mária és Nagy Lajos rendezők.

Borítókép: Jelenet a Egyszemű, Kétszemű, Háromszemű című Magyar népmeséből

Forrás: Vimeo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában